Ce este Talentul? Ai nevoie de talent ca sa canti?

Dragilor! Acum un an jumate, în video-ul “Oricine poate invata sa cante, am fost cam abrupt si nu am explicat foarte concret si astazi vreau sa va zic exact cum vad eu talentul, dupa ce am studiat peste 100 de persoane care au trecut pragul vocal chief, printre care si copii foarte mici.

Talentul la o anumita abilitate este munca pe care unul sau mai multi din stramosii din arborele tau genealogic au depus-o pentru a dezvolta acea abilitate, transmisa prin ADN tie.

De exemplu, daca bunica ta nu avea nicio treaba cu muzica, dar a muncit mult sa invete sa cante și a ajuns la nivelul 8/10 la cantat, mama ta a pornit la nastere de la nivelul 5/10 la cantat in loc sa porneasca de la 0.

Sa zicem ca mama ta a mai cantat prin casa si s-a dus la corul scolii si a ajuns la 6/10 la cantat. Tu o sa preiei nivelul 4/10 la cantat din nastere, in loc sa pornesti de la 0.

Asta inseamna ca chiar si cineva care nu a mostenit nimic pe acea abilitate si porneste de la 0, poate ajunge la un nivel foarte bun in viata asta, dar trebuie sa munceasca mai mult ca cel care a mostenit.

De asemenea, pe instrumente atat de volatile (explicatie dex in subtitrare) cum este vocea umana, putem sa si scadem nivelul daca nu o folosim cum trebuie.

Cum? Prin diferite traume pe care le dobandim si care ne fac sa nu avem incredere in vocea noastra sau sa o folosim in moduri nefiresti. De exemplu, furia reprimata ne poate face sa strangem vocea sau rușinea reprimata ne poate face sa vorbim mai neincrezator sau sa cantam incet, pe aer.

Astfel ne creem obiceiuri pe voce care ne indeparteaza de modul ideal de a o folosi, atat pe cantat cat si pe vorbit.

Nu ai incredere in vocea ta?

Nici eu nu aveam la început, așa că am facut pentru tine un minicurs gratuit pentru tine care-ți arată primii 5 pași pentru a-ți îmbunătăți vocea, atât tehnic cât și psihologic, ca să-ți fie mai ușor decât mi-a fost mie.

Click aici ca să-l accesezi!

George Simion
Vocal Chief