Cum sa iti deblochezi energia comunicarii si sa transmiti emotii

Multi dintre noi, ce care nu am avut sau nu avem incredere in voce, avem energia comunicarii blocata.

Asta inseamna ca, propriu zis, ni se blocheaza in gat ceea ce vrem sa exprimam, fie prin cuvinte sau prin muzica.

Asta se trage de la faptul ca am tot fost blocati cand eram mici, oricand voiam sa exprimam ceva:

“Taci din gura!” 

“Vorbesti doar cand te intreb eu!”

“Te aud vecinii!”

“Opreste-te, vocea ta suna oribil!”

Si multe altele.

Asa ca, glanda noastra tiroida (care in yoga este cunoscuta ca si chakra comunicarii) se blocheaza si ne este teama sa exprimam ceea ce simtim.

Ne este teama sa ne facem vocea si parerea auzita.

Eu am studiat un pic de yoga, cam un an de zile si sunt foarte bucuros sa vad acum ca oamenii de stiinta incep sa prinda din urma ceea ce yoghinii au descoperit de 5000 de ani:

Centrele energetice ale corpului.


Conform studiilor doctorului Joe Dispenza, chakrele noastre chiar exista si sunt asociate fiecare cu anumite glande si organe.

Aparent, fiecare din aceste chakre este ca un mini-creier care ia decizii de la sine si este conectat la campul electromagnetic din jurul nostru.

Primele 3 chakre sunt asociate cu existenta noastra materiala:

1. Sexualitatea – glandele sexuale – de aici porneste creativitatea

2. Hrana si stabilitatea – glanda digestiva si pancreatica – de aici porneste starea de bine si de liniste

3. Puterea – glanda suprarenala – de aici porneste increderea in sine si curajul

Daca ai un blocaj la unul din primele 3 chakre, energia nu are cum sa urce catre urmatoarele 4, care sunt de nivel superior:

4. Inima – glanda timus – de aici porneste iubirea, acceptarea si recunostinta, cat si un sistem imunitar puternic

5. Comunicarea – glanda tiroida – de aici porneste lejeritatea de a-ti comunica emotiile cu ceilalti (prin cuvinte sau muzica) si de a exprima iubirea si adevarul

6. Intuitia – glanda pineala – de aici porneste conectarea la simturile superioare

7. Divinitatea – glanda pituitara – aici se face legatura noastra cu divinitatea, cu constiinta universala, de unde ne luam resursele energetice

In concluzie, ca sa ajungi sa-ti deblochezi chakra comunicarii, trebuie sa mai treci prin niste pasi inainte:

Mai intai iti deblochezi creativitatea, starea de liniste si increderea, ca sa poti avea acces la deblocarea iubirii.

Apoi iti deschizi inima (chakra 4) si te conectezi la energia iubirii.

Apoi vei reusi sa deblochezi si chakra comunicarii si sa iti fie mai usor sa-ti exprimi emotiile, adevarul, cat si lucruri vulnerabile despre tine.

Aici se intampla magia si reusesti sa transmiti mult mai mult atunci cand canti cu vocea ta.

Cum poti sa deblochezi chakra comunicarii?

Te poti volosi de sunetul si vibratiile vocii tale, plus puterea atentiei ca sa iti deblochezi, treptat, fiecare centru energetic.

Hai sa vedem cum poti folosi si tu niste sunete simple din yoga ca sa-ti echilibrezi si sa-ti activezi acesti centri energetici.

La fiecare dintre aceste sunete, scopul va fi sa-ti duci atentia in acea zona si sa incerci sa simti cum vibratiile sunetului pe care il faci ajung pana in acea zona. 

Este un pic mai dificil sa simti la 2 chakre, dupa care devine din ce in ce mai usor si mai evident. Chiar daca nu simti inca, pastreaza-ti atentia in acea zona.

Incearca sa faci acest exercitiu, cu ochii inchisi:

1. Du-ti atentia pe prima chakra, in zona perneului si vibreaza sunetul “U” pentru 8 secunde. Repeta de 5-6 ori. Constientizeaza vibratiile din zona aceea.

2. Du-ti atentia pe a 2-a chakra, in zona pelvisului si vibreaza sunetul “U”, dar de data asta mai deschis (vei face gura mai mare, mai apropiat de O) pentru 8 secunde. Repeta de 5-6 ori. Constientizeaza vibratiile din zona aceea.

3. Du-ti atentia pe a 3-a chakra, in zona plexului solar si vibreaza sunetul “O” pentru 8 secunde. Repeta de 5-6 ori. Constientizeaza vibratiile din zona aceea.

4. Du-ti atentia pe a 4-a chakra, in zona inimii si vibreaza sunetul “A” pentru 8 secunde. Repeta de 5-6 ori. Constientizeaza vibratiile din zona aceea.

5. Du-ti atentia pe a 5-a chakra, in zona laringelui si vibreaza sunetul “A”, cu un “i” scurt la final, pentru 8 secunde. Repeta de 5-6 ori. Constientizeaza vibratiile din zona aceea.

6. Du-ti atentia pe a 6-a chakra, in centrul fruntii si vibreaza sunetul “E” pentru 8 secunde. Repeta de 5-6 ori. Constientizeaza vibratiile din zona aceea.

7. Du-ti atentia pe a 7-a chakra, in crestetul capului si vibreaza sunetul “i”, pentru 8 secunde. Repeta de 5-6 ori. Constientizeaza vibratiile din zona aceea.

Dupa ce termini acest exercitiu, o sa te simti mai calm si mai echilibrat. Exercitiul are 2 scopuri: sa folosesti vibratiile pentru a-ti echilibra centrii energetici, dar si sa-ti duci atentia pe simturile din corp, astfel facand gandurile sa se linisteasca.

Facem impreuna acest exercitiu si in Cursul Online de Canto, pe langa multe chestii misto.

Sunt foarte curios sa-mi spui:

Cum ti se par aceste idei si cum ti s-a parut exercitiul?

Astept de la tine sa pui in aplicare si sa-mi spui cum te simti, imi poti scrie un raspuns la george@vocalchief.