Cum reusim sa accesam creativitatea?


Dand voie supraconstientului (partea creativa a mintii) sa-si faca treaba. Putem face asta mai usor accesand frecventele alfa ale creierului. Frecventele Alfa sunt asociate cu starea de flux pe care o acceseaza toti artistii, autorii, inventatorii sau oamenii de stiinta.

In aceasta stare de flux, esti conectat cu constiinta universala, si inspiratia pur si simplu curge. Fie ca vei scrie o melodie sau ca vrei s-o interpretezi in fata altora, starea de flux o sa te ajute sa transmiti inspiratie si emotii elevate si celorlalti.

O sa-ti arat cateva metode prin care poti accesa starea de flux:

1. Mediteaza zilnic

Atunci cand meditam, creierul trece de pe frecventele Beta (asociate cu gandirea critica si rationala) pe frecventele Alfa (asociate cu creativitatea) si o sa-ti fie mult mai usor sa accesezi inspiratia.

Iti explic mai multe despre meditatie in cartea pe care o lansez in curand, „Capata incredere in vocea ta!”

2. Mergi jumatate de ora pe jos

Mersul pe jos este ca o meditatie activa, care te va ajuta sa-ti faci curatenie in minte, iar atunci inspiratia va avea loc sa curga. Este foarte important sa nu ai distrageri de genul: muzica in casti, audiobook sau sa vorbesti cu cineva la telefon. De data asta, esti doar tu cu gandurile tale.

3. Activitati creative

Incepe sa faci activitati creative, cum ar fi cantatul, pictatul, dansatul, scrisul sau compusul. Este foarte important atunci cand incepi asta, sa nu judeci ce faci. Chiar daca nu-ti place ce iese la inceput, lasa asa si mergi mai departe. Vei putea sa te intorci mai tarziu si sa imbunatatesti.

Important este sa lasi procesul creativ sa curga. De fiecare data cand vei critica ceea ce faci, vei opri procesul creativ si in cele din urma se va opri de tot.


In schimb, daca lasi procesul sa curga, chiar daca ai idei proaste la inceput, in cele din urma vei intra pe frecventele Alfa si vei accesa acea inspiratie si acele idei super bune.

Secret: Cele 2 sepci

Atunci cand creezi ceva, vei avea mult mai multa inspiratie daca iti desemnezi 2 sepci (metaforice) diferite: sapca de creator si sapca de editor.

Atunci cand iti pui sapca de creator, nu vei critica deloc ceea ce canti, scrii sau compui, ci doar o vei lasa sa curga.

 

Atunci cand iti pui sapca de editor vine momentul sa editezi si sa imbunatatesti ceea ce deja ai creat.

Acesta este secretul marilor scriitori, compozitori si artisti. Si este ce folosesc si eu, atat cand scriu piese, cat si cand scriu cartea din care am extras acest articol.

Succes!