Cum sa te tii de visurile tale

Salut! Azi vreau sa vorbim despre cum sa te tii de visurile tale.
Desi sunt departe de a-mi atinge telurile finale, in ultimul timp am descoperit cateva mentalitati care chiar m-au pus pe drumul cel bun spre ceea ce-mi doresc. Vreau sa impartasesc cateva din ele cu voi, ca impreuna sa creem o lume mai buna.

Dupa ce ti-ai descoperit pasiunea, gaseste un mod de a oferi si a ajuta cat mai multi oameni cu pasiunea ta. Banii nu ar trebui sa fie scopul final. Scopul final este modul in care contribui tu societatii prin serviciile tale.

Te asigur ca nivelul la care tu oferi altora servicii de calitate este direct proportional cu cat vei primi inapoi. Bineinteles, sunt o multime de oameni in lume care fac bani profitand de pe urma viciilor si slabiciunilor altora, fara a oferi valoare reala, cum ar fi corporatiile de tutun, fast food, pornografie, etc, avand banii ca scop final, dar te asigur ca nu vei fi niciodata implinit daca te concentrezi numai pe bunastarea personala.

Vreau ca tu sa-ti gasesti un scop prin care poti ajuta oamenii in mod real. De exemplu, muzica are scop terapeuitic si de divertisment. Este cea mai ieftina terapie pentru suflet, si in sinergie cu dansul, poate avea efecte miraculoase asupra corpului si mintii tale.

Acum stii cum vrei sa ajuti lumea, dar mesajul tau trebuie sa ajunga cumva la cei ce au nevoie de serviciile tale. Pentru asta este esential sa studiezi niste marketing. Nu trebuie neaparat sa faci cursuri, poti incepe prin a studia tehnicile folosite de altii din domeniul tau.
Poti incepe asta acum, aruncand un ochi pe reclamele de pe facebook!

Fumatul, alcoolul, masturbarea sau facebook-ul sunt doar cateva exemple din lucrurile care iti submineaza bunastarea, energia si productivitatea zi de zi. Acestea iti ofera gratificare instanta, inundandu-ti creierul cu dopamina.
Te simti bine pe moment, dar iti reduc rezervele de dopamina, care se regenereaza mai lent decat le abuzezi, si te simti lipsit de energie si motivatie.

Eu am reusit sa renunt la majoritatea obiceiurilor proaste, deci cu siguranta poti si tu. Inlocuieste-le cu obiceiuri bune, care te ajuta sa-ti atingi scopul din viitor. O rutina zilnica solida este cel mai important lucru pentru a-ti atinge scopurile.

Lucrurile mici si repetitive prin care iti construiesti talentele de care vei avea
nevoie pentru a-ti atinge scopurile.
Rutina mea zilnica consta din yoga, meditatie, citit sau ascultat audiobook-uri si exersat la voce si pian. Primele doua imi ofera energie, imi pastreaza corpul funtional si sanatos si mintea limpede si prezenta, iar cititul/ audiobook-urile imi ofera informatii si tehnici care ma ajuta sa-mi indeplinesc scopurile.

Rutina mea saptamanala consta in sala de 3 ori pe saptamana, karaoke o data pe saptamana pentru a exersa cantatul in public, cel putin un video pe saptamana si dansuri de 3-4 ori pe saptamana.

Pentru a pastra imaginea visurilor tale vivida in minte, ajuta sa-ti faci un card pe care sa scrii tot ce vrei sa obtii pana la o anumita data fixa. Pentru a avea efect cat mai mare, ajuta sa fii cat mai specific cu data si scopul.
Majoritatea oamenilor care au folosit un goal card, au atins sau au fost foarte aproape de scopul scris pe el.
O sa las un link cu un ghid complet pentru Goal Card (Click aici pentru link).

Vei avea nevoie de multa tarie si rabdare, stiu ca e un cliseu, dar visurile nu se manifesta in realitate peste noapte. Cand ai indoieli si iti lipseste motivatia, incearca sa vizualizezi scopul final si sa faci ce ai de facut de dragul scopului final.

Si nu uita ca orice fel de crestere, in viata si in natura este ciclica. Asta inseamna ca vei avea suisuri si coborasuri si ambele au rolul lor. Daca ai obiceiuri bune si esti proactiv, fiecare suis va fi mai mare decat cel dinaintea ultimului coboras.

Nu te da batut, persoanele consecvente sunt cele care castiga lupta la final.

George Simion
Vocal Chief