Cursuri de Canto: Ce fac daca sunt incepator?

Ghici ce? Vocal Chief revine cu video-urile alea blanao 2019

5 pași simpli pentru complet începători

Lumea îmi trimite foarte multe mesaje vocale cu ei cântând, iar un lucru comun pe care-l aud este că mulți care sunt la început, nu nimeresc note cum trebuie, dar se aruncă la melodii mai grele.

Când ești la început de tot, poți să te încurci mai tare dacă te bagi la melodii prea grele, așa că am făcut un ghid simplu pentru tine cu ce să faci la început:

1. Cântă toate notele de pe pian pe care le poți accesa cu vocea, pe rând.
N-ai pian? Crezi că nu m-am gândit la tine?
Sunt o grămadă de aplicații cu pian pentru telefon, iar pe desktop poți căuta pe google virtual piano. Încearcă să le cânți pe un u sau pe un m la început, pentru că sunt cele mai ușoare.

Cântă câte o singură notă până când simți că rezonanța ta se unește cu cea a pianului și este fix pe aceeași notă.

2. Când urci în partea de sus a vocii, nu tensiona vocea. Relaxeaz-o și las-o să se ducă în vocea de cap. Aici, singurul tău scop este ca atunci când vocea se rupe și se duce pe vocea de cap, să nu te panichezi și să nimerești următoarea notă la modul relaxat, chiar dacă e pe cap.

Și să continui să urci și pe vocea de cap până unde poți. Dacă nu știi ce e vocea de piept și vocea de cap, poți urmări video-ul “Să facem cunoștință cu aparatul vocal”, click aici pentru link.

3. Când simți că te descurci cu câte o notă, poți începe cu grupuri de 2 note alăturate, la distanță de un ton. Adică sari peste o clapă, fie că e albă sau neagră.

4. Încearcă gama 123 cu sticla.
Când urci și te apropii de vocea de cap, relaxează și lasă să se ducă în vocea de cap. Nu e absolut nicio problemă dacă se rupe vocea, tu încearcă să restabilești controlul pe partea cealaltă.

Pentru mai multe detalii despre exercițiul cu stilcla, poți urmări video-ul “2 obiecte casnice care iti vor imbunatati remarcabil vocea” (click aici pentru link)

5. Cel mai important este să ai răbdare și să nu te grăbești la pasul următor.
Nu trebuie să faci mult, dar să faci zilnic. Fă 5 minute zilnic din exercițiul cu o singură notă timp de o săptămână până să treci la următorul.

Succes!

George Simion
Vocal Chief