Oricine poate invata sa cante

Salut! Sunt George Simion. Sunt muzician, compozitor, producator, profesor de canto si pian.
Eu cred ca oricine poate sa invete sa cante. Ca sa intelegi de ce spun asta, iti voi povesti cate ceva despre mine.

Drumul meu in muzica a inceput la 14 ani, cand m-am apucat de chitara, si mai tarziu de tobe. Dar nu am avut curajul sa ma exprim muzical cu vocea pana la 19 ani, cand am luat decizia sa fac asta, in primul rand pentru a putea scrie muzica.

Eram varza la inceput. Cantam nazal, fara sustinere si nu nimeream nicio nota. Bine, asta cand aveam curaj sa deschid gura, cand nu era nimeni pe o raza de 5km.

Iubita mea de atunci mi-a zis: “nu te apuca de cantat cu vocea, nu esti facut pentru asta.”
Cuvintele ei m-au durut foarte tare, dar m-au ambitionat, iar in decursul a 5 ani am reusit sa ajung la nivelul la care sunt acum. Cu siguranta nu a fost usor. Cu siguranta am avut multe provocari pe care altii le-ar fi folosit ca scuze: alergii tot timpul anului, astm…

Iti spun toate astea pentru ca e foarte posibil sa te identifici cu mine in momentele acelea. Ceva din tine vrea ca tu sa-ti exprimi vocea, dar ti-e prea teama si crezi ca ai nevoie de talent pentru asta.

Notiunea mistica de “talent” nu exista. Nu exista persoane care au deschis gura pentru prima oara si au cantat ca Ed Sheeran sau Mariah Carey.
Cand vezi o persoana “talentata”, gandeste-te ca in spatele ei sunt mii de ore de munca, durere, lacrimi si probabil ghidare din partea unui mentor potrivit.

Iti place sa canti dar nu stii de unde sa incepi?

Pe vocalchief.ro gasesti o multime de sfaturi foarte valoroase, pe care alti profesori de canto nu le dau din casa, dar eu ti le ofer gratuit. Daca vrei s-o duci la urmatorul nivel, trimite-mi un mesaj sau suna-ma sa programam o ora de canto.

George Simion
Vocal Chief