Relatia dintre muzica si spiritualitate

Daca urmaresti cu atentie si inveti suficienta muzica, observi ca totul duce la matematica. Eu am detestat matematica incepand cu liceul.

Dar in ultimul an am descoperit ca matematica este defapt, limbajul divinitatii. Matematica ne ajuta sa observam toate legile si tiparele universului, care sunt ale naibii de inteligente.

In muzica, totul se reduce la frecvente si lungimi de unda care rezoneaza bine impreuna.

De exemplu nota La4 are frecventa de 440 de hz (adica 440 de vibratii pe secunda). La5, cu o octava mai sus, are 880 de hz, adica dublul de vibratii pe secunta. Adica creaza o fractie simpla: 2/1.

Notele care rezoneaza bine impreuna formeaza fractii simple, in timp ce notele care suna mai disonant (neplacut) formeaza fractii mai complexe. Am fugit de matematica o buna parte din viata si nu vreau sa te sperii, dar analizand, mi s-a parut interesant si incredibil cum se leaga totul!


Sa luam 2 exemple:

1. Intre Do4 si Sol4 este o cvinta perfecta (5).

Do4 = 262Hz

Sol4 = 392Hz

Sol4/Do4 = 392/262= 3/2 (o fractie simpla)

De aceea, aceste 2 note suna bine impreuna.

2. Intre Do4 si Do#5 este o nona mica (b9).

Do4 = 262Hz

Do#5 = 554Hz


Do#5/Do4 = 554/262= 32/15 (o fractie mai complexa)

De aceea, aceste 2 note nu suna prea bine impreuna.

[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”5988|full” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://vocalchief.ro/wp-content/uploads/2020/08/Wave-Harmonics-2-1024×374-1.png[/fusion_imageframe][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]


Deci motivul pentru care unele intervale si acorduri suna bine impreuna si altele nu este explicabil matematic! Iar matematica a fost descoperita.


Primii matematicieni au fost niste oameni care au accesat starea de flux si inspiratia divina si au reusit sa observe cum lucrurile se leaga in acest univers! La fel si primii muzicieni.

Folosindu-se de ureche, inspiratie si matematica, au gasit niste sunete care suna bine impreuna si au descoperit regulile muzicii, care functioneaza pe baza de simetrie, ca totul din acest univers.

Asta, dragilor, inseamna ca muzica nu a fost inventata, ci descoperita! Compozitorii si muzicienii care au creat muzica ta preferata de-a lungul timpului au avut acces la inspiratie de la constiinta universala si asta i-a ajutat sa descopere combinatiile si retetele potrivite.

Muzica este limbajul divinitatii si de aceea are un efect atat de puternic. Frecventele corecte puse impreuna au puterea de a-ti schimba starea, emotiile si a-ti produce armonie in corp, in minte, in suflet si in energie!

Totul este legat in acest univers si totul se reduce la energie. Noi suntem energie materializata in forma si reactionam, in armonie sau disonanta, cu alte forme de energie din univers, printre care si sunetele.

Muzica este un mod prin care ne putem acorda emotiile si sufletul. Este pura terapie si este forma de exprimare a sufletului, partea din tine conectata cu tot ce exista.

De aceea, eu cred ca oricine isi doreste ar trebui sa aiba acces la puterea muzicii. Si mi-am facut o misiune din a aduce muzica in vietile cat mai multor oameni. Eu cred ca secretele muzicii si ale vocii iti pot aduce si tie mai multa bucurie si implinire in viata ta.

Iar vocea este cel mai la indemana si puternic instrument pe care il avem cu toti. Il primim gratis la nastere si ii simtim efectele cel mai profund si autentic, pentru ca vibratiile pornesc din noi si sunt unice pentru fiecare.

Mie asta mi se pare foarte frumos. Tie nu?

Din pacate, generatii intregi de scoli si facultati de muzica, de la profesor la elev, au pierdut esenta a ceea ce inseamna muzica. Au transformat-o in competitie, in elitism si intr-un mod de manifestare al ego-ului si perfectionismului. Vreau sa schimb treaba asta.

Daca vrei sa citesti mai multe despre spiritualitatea din muzica, cat si despre multe alte lucruri legate de cantat si incredere in muzica, iti recomand cartea mea, “Capata Incredere in Vocea Ta!”. Acest articol este extras din carte.

Acolo iti arat cele 7 principii care iti vor vindeca vocea si viata!

Apasa aici ca sa afli mai multe despre carte.